Hoe zijn wij ontstaan:

Wij zijn ontstaan doordat een van onze dochters ging werken bij Backwerk, daar werd dagelijks heel veel belegde broodjes etc. weggegooid, wij vonden dat zo verschrikkelijk dat wij via facebook een actie zijn begonnen onder de naam Stichting Limaan. Daar werd zo positief op gereageerd dat we afspraken hebben gemaakt met Backwerk Beurs om op vaste tijden het over gebleven brood op te halen. Binnen zeer korte tijd kregen we twee Backwerkers bij en een euro bakker. Wij bieden dat dan aan via facebook wat we hebben opgehaald. Degene die daar dan behoefte aan hebben kunnen er op reageren met “graag”. De volgende dag delen we het uit aan de mensen die erop hebben gereageerd. We doen dit van maandag tot zaterdag tussen 10 en 11 uur en op zondag van 11 tot 12 uur.

Wij denken een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan de verborgen armoede in Rotterdam en ook aan het tegengaan van voedselvernietiging, daarom willen wij ook gaan uitbreiden naar groente, fruit, eieren, vlees en kleding. als het allemaal gaat lukken willen we ook meer gaan doen aan sociale activiteiten gaan doen zoals eenzaamheid tegen gaan, hobby clubjes en maaltijden serveren.

Momenteel gebeurd alles nog via onze woonadres en zijn druk bezig met gemeente Rotterdam om een pand te krijgen waar we dit allemaal kunnen gaan verwezenlijken.